Köp och sälj med oss

Att köpa och sälja

Värdering

Läget är den viktigaste faktorn för all värdering, men självfallet finns det många andra faktorer som spelar in. När vi kommer och värderar Din bostad tar vi naturligtvis även hänsyn till skick, bostadens potential och det rådande läget på bostadsmarknaden. När det gäller bostadsrätter fördjupar vi oss dessutom i föreningens ekonomi, vilken även den har stor betydelse för en värdering. Värdering och hembesök är naturligtvis kostnadsfritt. Ring eller maila oss för att beställa en tid!

Förberedelser

Innan man påbörjar försäljningen kan man förbereda sig. Kanske det är idé att låta besiktiga villan innan försäljningen börjar – vi hjälper Dig till rätt beslut i frågan. De flesta bostäder kan med fördel genomgå styling för att attrahera fler spekulanter. Kanske något annat också behöver fixas till? Vi ser på detta och tillsammans kommer vi fram till vad som skall göras och hur. Efter styling fotograferar vi Din bostad, ritar upp planlösningen i digitaliserat format och gör en korrekt och säljande beskrivning för att använda i marknadsföringen.

Marknadsföring

För att uppnå bästa möjliga försäljningsresultat måste man marknadsföra bostaden och attrahera så många spekulanter som möjligt. Grunden till detta har vi redan lagt med den säljande beskrivningen, ut- och invändiga foton samt planritningar. Den givna platsen att synas på är naturligtvis Hemnet.se, som är Sveriges i särklass största bostadssajt, men vi kompletterar detta med objektvision.se och vår egen välbesökta hemsida.

Visning

Vår grundtanke är att alla visningar skall vara personliga och tidsbokade. Efter många år i branschen vet vi att detta är det mest effektiva, trevliga och uppskattade sättet att visa en bostad. Vi får en chans att guida runt varje spekulant på den aktuella adressen, belysa allt positivt och alla möjligheter men även en chans att förklara och visa eventuella kända fel eller brister.Spekulanterna erhåller ett digert visningsprospekt och naturligtvis gör vi en uppföljning efter genomförd visning och återkopplar till Dig som säljare.

Budgivning

Efter god marknadsföring och bra visningar av Din bostad har vi förhoppningsvis ett antal spekulanter som ser sig själva som köpare. Då börjar budgivningen! Det finns många åsikter om hur man genomför en budgivning, men bara ett sätt för oss. Budgivningen skall vara öppen! Buden redovisas till mäklaren, vi redovisar högsta bud till säljaren och till de spekulanter som anmält sitt intresse för att vara med i budgivningen. Viktigt för alla att veta är att det är Du som säljare som bestämmer till vem Du vill sälja. Ibland kan andra faktorer än högsta pris bestämma Ditt val av köpare.

Kontrakt

När man är överens med köpare är det dags att skrida till verket och göra avslut genom att sätta överenskommelsen på papper – skriva kontrakt! Naturligtvis tillhandahåller vi med alla för försäljningen erforderliga handlingar och det första steget är att säljare och köpare träffas på vårt kontor och efter genomgång skriva under köpekontrakt (eller överlåtelseavtal om det är en bostadsrätt). Köparen skall efter kontraktets undertecknande erlägga en handpenning. Denna deponeras på mäklarens särskilda klientmedelskonto, där den stannar till dess att alla villkor för affären är uppfyllda. Det kan t ex röra sig om att köparen skall godkännas i bostadsrättsföreningen eller att villan skall besiktigas.

När villkoren är uppfyllda redovisas handpenningen till säljaren. Vi är alltid närvarande på tillträdesdagen. Detta är den stora dagen för alla bostadsaffärer och då byter man enkelt uttryckt nycklar mot pengar. Bostaden skall vara flyttstädad och klar för den nya ägaren, vi tillhandahåller givetvis likvidavräkningar, köpebrev och alla andra handlingar som kan behövas. Avslutningsvis, som kronan på verket, så hjälper vi på Mäklarbyrån till med reavinstberäkningen och deklarationsbilagan för försäljningen.

Villa

Köpa & Sälja

Vi hjälper dig både med att sälja och köpa bostad - du frågar och vi svarar!