Jonstorpsvägen 584, Allerum

Jonstorpsvägen 584 Allerum

400 kvadratmeter verkstad och garage för dig med verksamhet hemma eller en mycket platskrävande hobby och till det en mycket charmig villa med 153 kvm boyta och fantastiska sällskapsytor. Verkstaden har 3 fullhöjdsportar och plats för fordon av de flesta slag, på både höjden och bredden. Innanför verkstaden finns ett stort garage/lagerutrymme och det finns även ett mindre övre plan ovanpå verkstaden. Bostaden fördelas på nedre plan på stor hall, sovrum/arbetsrum, vardagsrum, "vinterträdgård", matrum, kök, och groventré. På övre plan finns hall med förvaring och fransk balkong, wc/dusch och 2 sovrum. Stort överbyggt trädäck i direkt anslutning till köket. Uppväxt och charmig trädgård med växthus och fiskdamm. En fastighet med specifika behov och vars like kan vara svår att finna.

Bostadsinfo
Pris 4,995,000 SEK
Pristyp Eller högstbjudande
Antal rum 6
Boarea 153 m²
Biarea 400 m²
Tomtareal/mark 1589 m²
Byggnadsår 1936
Boendeform Villa
Ansvarig Fastighetsmäklare
Alla bilder
Rumsbeskrivning

Villans nedre plan: Hall med klinkergolv, vattenburen golvvärme, mindre kamin, trappa till övre plan och garderober. Sovrum/kontor med parkettgolv av ask. Vardagsrum med parkettgolv. Vinterbonat uterum med klinkergolv och eldstad. Matrum med parkettgolv och vattenburen golvvärme. Kök med parkettgolv, vattenburen golvvärme, nytt kök och nya vitvaror från 2009. Bänkskivor av marmor. Utgång till trädäcket. Badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Utrustning: wc, handfat, dusch och spabad. Groventré. Övre plan: Hall med ekgolv, garderobsvägg och fransk balkong. Större sovrum med parkettgolv, garderober och vindsförvaring. WC/dusch med klinkergolv (elektrisk golvvärme). Utrustning: wc, handfat och dusch. Mindre sovrum med klinkergolv. Mindre källare som nås via utvändig trappa: Tvättstuga med klinkergolv. Utrustning: tvättmaskin (2017) och äldre torktumlare. Torkrum och diverse förvaringsutrymmen. Varrmvattenberedare (2021).

Övrigt

Vid budgivning Vi tillämpar öppen budgivning. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljarna avgör när, hur, till vem samt till vilket pris man säljer för. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter det att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är undertecknade är mäklaren skyldig att framföra budet till säljarna som får avgöra om de vill avfärda eller anta budet.

Dokument och länkar
Fakta
Ref. Nr. HN-231110
Boendeform Villa
Fastighetsbeteckning HELSINGBORG SKOGHUS 3:5
Område Hjälmshult
Gatuadress Jonstorpsvägen 584
Postnummer, ort 25476, Allerum
Boarea (BOA) 153 m²
Biarea (BIA) 400 m²
Tomtareal/mark 1589 m²
Boareauppgifter enligt Lantmäteriet
Antal rum 6
Antal sovrum 3
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Byggnadsätt Grundläggning: Källare/krypgrund Stomme: Tegel Fasad: Puts/tegel Fönster: 3-glasfönster (2007-08) Tak: Tegelpannor Bjälklag: Betong/trä
VA Enskilt vatten (borrad brunn)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde(Byggnad) 1,877,000 kr
Taxeringsvärde(Mark) 668,000 kr
Summa taxeringsvärde 2,545,000 kr
Inteckningar
Pantbrev 14
Totalbelopp 4,310,000 kr
Kostnader
Årlig elförbrukning 34,600 kWh/år
Elkostnad 72,848 kr/år
Vatten och avlopp 1,150 kr/år
Renhållning 3,085 kr/år
Antal personer i hushållet 2
Total Driftkostnad 77,083 kr/år
Kommentar Driftskostnaderna är säljarnas faktiska för kalenderåret 2023 och för ett hushåll om 2 vuxna. Till detta kommer att komma kostnad för service och kemikalier till det nya minireningsverket. I beaktan bör tagas att även verkstaden/garaget om ca 400 kvm värms upp.
Boendekalkyl Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Parkering
Parkeringsbeskrivning Uppställningsplats för flera bilar.
Byggnad
Byggnadsår 1936
TV/Internet Bredband genom IP Only och Telenor som operatör.
Uteplatsbeskrivning Mycket stort och överbyggt trädäck med murad grill.
Rättigheter förmån Officialservitut: Väg
Övriga byggnader Ca 400 kvm verkstads-/förrådsbyggnad med 3 fullhöjdsportar (ca 415 cm). I verkstaden finns en kombi/pelletspanna som kan användas för att värma både verkstaden och villan (finns kulvert). Verkstaden värms idag med 2 luft/luftvärmepumpar.
Energideklaration
Energistatus Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd 2002-06-10
Energiklass F
Specifik energianvändning 101 kWh/m²
Energiprestanda 199 kWh/m²
Besiktningsman Mattias Ebenmark, Eklund och Eklund